Νέα από τον Καστανόλογγο - 7 Μαίου

Την Κυριακή 7/5/2017 ανεβήκαμε στον Καστανόλογγο της Οχης για τη συντήρηση των νεαρών φυτών καστανιάς που φυτέψαμε τον Οκτώβριο του 2016.

Από τα 14 φυτά που είχαμε βάλει, βρήκαμε 10 ζωντανά σε συνθήκες ξηρασίας. Είναι σίγουρο ότι για να επιβιώσουν θα χρειαστούν τακτικό πότισμα όλο το διάστημα του καλοκαιριού. Όμως τα φυτά δεν απειλούνται μόνο από τον κίνδυνο της ξηρασίας αλλά και από βανδαλισμό: 6 από τις ατομικές περιφράξεις, που ευτυχώς δεν είχαν κανένα φυτό μέσα, ήταν πεσμένες και οι πάσσαλοι ξεριζωμένοι…Σε αυτό το θέμα θα ζητήσουμε την επέμβαση του Δασαρχείου.

Καθώς οι γέρικες καστανιές πεθαίνουν χρόνο με το χρόνο, υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθούν νέες στη θέση των παλιών γιατί διαφορετικά το δάσος θα χαθεί. Καστανιές που γνωρίζαμε πριν μία δεκαετία, σήμερα έχουν απομείνει ξερά κουφάρια. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια εθελοντών για να διατηρήσουμε ζωντανά τα νέα φυτά. Καλούμε όσους ανεβαίνουν στο βουνό να έρθουν σε επαφή μαζί μας και να συντονιστούμε. Λίγο νερό και η προσοχή που θα δείξουν έχει μεγάλη σημασία.

μεταφυτευμένο φυτό καστανιάς

μεταφυτευμένο φυτό καστανιάς


Για την ενημέρωση

Θανάσης Μπινιάρης