Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 25/1 - Υπουργείο Περιβάλλοντος

Image

ΚΑΛΕΣΜΑ

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας καλεί όλους τους φίλους της φύσης και όλες τις συλλογικότητες κατά της λεηλασίας της γης από τους κερδοσκόπους της ενέργειας, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 25 Γενάρη μπροστά στο ΥΠΕΝ, Μεσογείων στις 11.30 το πρωί .


Ξέρουμε πως ΥΠΕΝ και κυβερνήσεις μας έχουν καταδικάσει 


Ξέρουμε πως κάποιοι στην Καρυστία άνοιξαν πρώτα την κερκόπορτα και μετά διάπλατα τις πόρτες στους κερδοσκόπους της αιολικής ενέργειας 

Οικονομική ενίσχυση για δικαστικό αγώνα - ΕΠΕΙΓΟΝ

Οικονομική ενίσχυση για τον δικαστικό μας αγώνα

 

Ο Σύλλογος Προστασίας του Περιβάλλοντος της Νότιας Καρυστίας του οποίου είσαστε μέλη δίνει έναν μεγάλο αγώνα κατά των νέων εγκαταστάσεων Αιολικών Σταθμών στην περιοχή της Καρύστου και του Καφηρέα.

Βίντεο: Αιολική ενέργεια - Η μεγάλη αισχροκέρδεια

Ένα ενδιαφέρον βίντεο για την αισχροκέρδεια που επιτελείται στον χώρο των αιολικών.

Το βίντεο είναι στα Γαλλικά, μπορείτε να δείτε Ελληνικούς υπότιτλους, κάνοντας κλικ στο κουμπί 'CC', κάτω δεξιά.

Διαβούλευση για Αιολ. Σταθμό στους Στουπαίους

Παρακαλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν σχόλια στη διαβούλευση για νέο αιολικό σταθμό κοντά στους Στουπαίους και το Παραδείσι. 
 
Παρακάτω διαβάστε οδηγίες πώς θα μπείτε στην πλατφόρμα της διαβούλευσης. 
Η διαβουλευση λήγει στις 1/7/2024.
 
Για τον ΣΠΠΕΝΚ
Θανάσης Μπινιάρης
 

Γενική Κινητοποίηση - Τετάρτη 15.5.2024

Image

Ο Δήμος Καρύστου και οι φορείς της Καρύστου καλούν όλους τους κατοίκους σε γενική κινητοποίηση την Τετάρτη 15/5/2024, ημέρα που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του ανεμολογικού ιστού στο Λυκόρεμα.
 
 

Κινητοποίηση Παρασκευή 19-4 κατά ανεμολογικού ιστού

Image

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Καρύστου σε κινητοποίηση την Παρασκευή 19-4-2024 ώρα  7:00 π.μ στον δρόμο της Σφυριδούπολης (Λυκόρεμα) κατά της εγκατάστασης ανεμολογικού ιστού που θα οδηγήσει σε δεύτερη φάση στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Λυκόρεμα- Λειβαδάκι. 

Την ίδια μέρα κρίνονται από το δικαστήριο τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Δήμος Καρύστου. 


 

Το ΔΣ του ΣΠΠΕΝΚ

Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις

Με την πρόσφατη απόφαση 159-165/2024 το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές Συλλόγων και Δήμων της Εύβοιας για την ακύρωση των ανεμογεννητριών (α/γ) της εταιρείας Ελλάκτωρ στην Κεντρική Εύβοια (51 α.γ) και τα Στύρα - Νημποριό (32 α.γ). Είναι δεύτερη φορά που το ΣτΕ δεν δικαιώνει τους κατοίκους της Εύβοιας που προσπαθούν με δικαστικά μέσα να προστατεύσουν το περιβάλλον και τις ζωές τους από την υπερσυγκέντρωση α/γ στα βουνά και τώρα κοντά στους οικισμούς. Πρόσφατα το ΣτΕ απέρριψε επίσης την προσφυγή κατοίκου στις Πετριές που του έχουν εγκαταστησει α/γ στα 330μ. από το σπίτι του.

Διαμαρτυρία Μελισσοκομικού - Αγροτοκτηνοτροφικού

Διαμαρτυρία οργανώνουν ο Μελισσοκομικός και Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Καρύστου την Πέμπτη 1.2.2024 στις 11:30 π.μ  στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Καρύστου.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση