Κοινή απόφαση για "ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ"

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Κάρυστος, 9-3-2021

Χτες, Δευτέρα 8-3-2021, μετά τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις με την ένταξη 4 νέων αιολικών σταθμών στις "στρατηγικές επενδύσεις" και τον καταιγισμό αιτήσεων για νέες αιολικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Καρύστου, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση από το σύνολο των φορέων του Δήμου μας, με την παρουσία του δημάρχου, κ. Λευτέρη Ραβιόλου και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Ζάχου Χατζηνικολή και Δημήτρη Παρασκευά.

Στην συνάντηση λήφθηκε κοινή απόφαση για "ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ" καθώς και για πραγματοποίηση καθιστικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 10-3-21, στην πλατεία Καρύστου και ώρα 11 το πρωί, ημέρα κατά την οποία ο δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, μαζί με τους δημάρχους και των άλλων τριών δήμων που πλήττονται άμεσα, θα έχουν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.

(Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για covid19).

Oι εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων ζήτησαν να αναλάβει ο Δήμος Καρύστου την άσκηση των απαραίτητων ένδικων μέσων κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών, σε οποιοδήποτε στάδιο αδειοδότησης κι αν βρίσκονται.

Επίσης,  ζήτησαν η επικοινωνία του κεντρικού μηνύματος "ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ - ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ", πέρα από την πρόσκληση για την καθιστική διαμαρτυρία, να φέρει το λογότυπο του Δήμου Καρύστου, όποτε και με  όποιο μέσο γίνεται (πανό, αφίσες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο)

Τέλος, η Αγγελική-Αλίκη Αραπάκη, πρόεδρος του Εμπορικού- Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Στυρέων, ανέγνωσε επιστολή (η οποία επισυνάπτεται), υπογεγραμμένη από την πλειονότητα των Δημοτικών Συμβούλων και τους Προέδρους όλων των Τοπικών Συμβουλίων του  τέως Δήμου Στυρέων, καθώς και των Συλλόγων, (Εμπορικός Σύλλογος Στυρέων, Σύλλογος Ξενοδόχων Στύρων, Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσοχωρίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Τσακαίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυποτάμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Καψάλων  και Σύλλογος Γυναικών Νέων Στύρων και Περιχώρων), στην οποία μεταξύ άλλων,  δηλώνουν και αυτοί την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών και ζητούν την αξιοποίηση από τον δήμο, όλων των ένδικων μέσων για την αποτροπή δημιουργίας νέων αιολικών σταθμών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των παρακάτω φορέων και συλλόγων:

 

1.ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

2.ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ

3.ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ -ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΥΡΕΩΝ

4.ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ

5.ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΧΩΡΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

6.ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΗΜΠΟΡΙΟΥ

7. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ

8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  ΝΟΤΙΑΣ  ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ

9. ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ  ΓΗΣ  ΝΟΤΙΑΣ  ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ

10. ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ  ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ

11. ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ  ΦΟΡΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ  ΝΟΤΙΑΣ  ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ

12. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΩΤΩΝ

13. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

14. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ

15. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

16.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΣΤΥΡΩΝ

17. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΟΝΤΟΡΙΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ "Ο ΚΑΒΟΝΤΟΡΟΣ"

18. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

19. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

 

Στους δύο συνδέσμους που ακολουθούν, μπορείτε να διαβάσετε τα σχετικά έγγραφα που αφορούν στις αδειοδοτήσεις συνολικά και στις νέες αδειοδοτήσεις.