ΗΜΕΡΙΔΑ "Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Μύθοι και Αλήθειες"

Αγαπητοί φίλοι,

Αφού έχουμε προσδιορίσει το ελάχιστο βασικό κοινό μας πλαίσιο κατά των αιολικών και άλλων λεγόμενων “ΑΠΕ” προσυπογράφοντας την σχετική Διακήρυξη, προχωράμε στην διοργάνωση μιας Ημερίδας με πανελλαδική συμμετοχή.

H Ημερίδα γίνεται αφενός για να παρουσιαστεί δημόσια ο "επιστημονικός" αντίλογος στην μονοπωλούσα παραπλάνηση από ΜΜΕ, διάφορους επιστημονικοφανείς οικολογούντες, πολιτικούς, "επιχειρηματίες" και όλους τους παρατρεχάμενους. Αφετέρου γίνεται για ενημέρωση όσων πρόσφατα άρχισαν να ζουν στο πετσί τους την άλωση των περιοχών τους και οι οποίοι χρειάζονται επιχειρήματα για να αφυπνίσουν τις τοπικές κοινωνίες.

Η περιβαλλοντική καταστροφή είναι αυτό που οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται πολύ γρήγορα και αποτελεί το βασικό κίνητρο τοπικών αντιδράσεων. Δυστυχώς, το επιχείρημα της περιβαλλοντικής καταστροφής έχει δραματικά αδυνατίσει μετά την απόφαση του ΣτΕ για την Καρυστία (που στο όνομα της σωτηρίας του πλανήτη από την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα γνωμοδότησε ότι αιολικά μπορούν να μπαίνουν ΠΑΝΤΟΥ!!!). Αυτή η απόφαση αποτελεί νομολογία του κράτους, όπως και η αντίστοιχη για την συνταγματικότητα του "κεφαλικού φόρου" ΕΤΜΕΑΡ.

Δεν εγκαταλείπουμε κανένα επιχείρημα! Όμως επιστρατεύουμε όλα τα άλλα “όπλα” μας για να μπορέσουμε να περισώσουμε ότι μπορούμε! Η γνώση είναι ένα από τα πιο δυνατά όπλα! Το θεριό είναι μεγάλο και τα συμφέροντα τεράστια...

Στο πρώτο μέρος της Ημερίδας, έχουμε προσκαλέσει  καθ' ύλην αρμόδιους ομιλητές, επιστήμονες και επαγγελματίες ο καθένας στο γνωστικό του πεδίο, να μας ενημερώσουν έγκυρα για το αφήγημα της κλιματικής αλλαγής που δήθεν υπαγορεύει την εγκατάσταση αιολικών και άλλων ΑΠΕ, για την αδυναμία εξοικονόμησης ορυκτών καυσίμων και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των μεταβλητών ΑΠΕ (αιολικά κυρίως), την διεθνή εμπειρία για το ατελέσφορο των αιολικών και τις επιπτώσεις στην οικονομία, αλλά και τρόπους δικαστικής αντιμετώπισης για την αποτροπή εγκατάστασης αιολικών.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας, ίσης διάρκειας με το πρώτο, θα συζητηθούν τα υπάρχοντα προβλήματα και οι πιθανοί τρόποι πανελλαδικής συσπείρωσης και συντονισμού, πέρα ή/και παράλληλα με τις τοπικές αντιδράσεις.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους την 1η Δεκέμβρη, στην Αθήνα.