Διαμαρτυρία Συλλόγων/Φορέων Ευβοίας

Κύμη Μ. Πέμπτη 29/4/2021

Από:
Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης, ΕΟΣ Χαλκίδας, Εξωραϊστικό Σύλλογο Νημποριού και ΣΠΠΕΝΚ

Προς:

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

(γραφείο Περιφερειάρχη, γραφείο Περιφερειάρχης Ευβοίας και Περιφερειακές Παρατάξεις)
Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων (γραφείο Δημάρχου και πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου)
Δήμο Κύμης-Αλιβερίου (γραφείο Δημάρχου και πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου)
Δήμο Ερετρίας (γραφείο Δημάρχου και πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου)
Δήμο Καρύστου (γραφείο Δημάρχου και πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου)

Κοινοποίηση στους:
Βουλευτές Νομού Ευβοίας

Κοινοποίηση και στον
Δήμο Χαλκιδέων

και προς τα τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ


Θέμα: Υποβολή της επικαιροποιημένης Απόφασης-Αιτήματος των Συλλογικών φορέων της Π.Ε. Ευβοίας για την άμεση αντιμετώπιση των βΑΠΕ και ιδίως της στρατηγικής επένδυσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Όπως ήδη και πολύ καλά γνωρίζετε ένα μεγάλος αριθμός Συλλόγων, Σωματείων και Φορέων της Εύβοιας υπέγραψε και απέστειλε την Δήλωση-Αίτημα της 30ης Δεκεμβρίου 2020 με τα περιλαμβανόμενα σε αυτήν Αιτήματα-Δηλώσεις.

Την 15η Απριλίου έγινε πανευβοϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας ενώπιον του κτιρίου της Π.Ε. Ευβοίας για να σταματήσει η περιβαλλοντική καταστροφή της Π.Ε. Εύβοιας από τις ΑΠΕ.

Την ίδια ημέρα κατατέθηκε (Αρ. Πρωτοκ. 76967/373) στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας η Απόφαση-Αίτημα που είχε υπογραφεί από 62 συλλογικούς φορείς της Π.Ε. Ευβοίας, με αίτημα την άμεση δικαστική προσφυγή κατά της Στρατηγικής Επένδυσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην Κεντρική και Νότιο Εύβοια, την άμεση διακοπή κάθε έργου βΑΠΕ στο νησί, την αποτροπή κάθε περιβαλλοντικής υποβάθμισης του περισσότερο ταλαιπωρημένου περιβαλλοντικά ελληνικού νησιού και την προώθηση της δημιουργίας Εθνικού Δρυμού στην Κεντρική Εύβοια.

Σήμερα σας στέλνουμε εκ νέου την προαναφερόμενη Απόφαση – Αίτημα με επιπλέον υπογραφές. Πλέον για πρώτη φορά περισσότεροι από 100 συλλογικοί φορείς, πολλοί από αυτούς ιστορικοί, πανευβοϊκοί ή επαγγελματικοί στηρίζουν και δηλώνουν την ξεκάθαρη θέση τους για άμεση δράση στα ζητήματα που ήδη σας έχουν τεθεί με τα έγγραφα της 30/12/2020 και κυρίως της 15/4/2021.

Ταυτοχρόνως δηλώνουμε ότι τα αιτήματα για την προστασία από περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση και την άμεση διακοπή κάθε έργου βΑΠΕ φυσικά περιλαμβάνει και τη νήσο Σκύρο.

Ζητούμε από όλους τους αποδέκτες του παρόντος:

Να ενεργήσουν σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων τους (Περιφερειακού Συμβουλίου και Δημοτικών Συμβουλίων) για τα θέματα που μνημονεύονται.

Να ενεργήσουν άμεσα σύμφωνα με τα αιτήματα των συνυπογραφόντων συλλογικών φορέων και

Να απαντήσουν ξεκάθαρα και να γνωστοποιήσουν στον Ευβοϊκό λαό την θέση/άποψη που έχει ο κάθε αποδέκτης του παρόντος και τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει.

Ζητούμε και παρακαλούμε για δύο πράγματα: την πραγματική δράση για την προστασία του τόπου μας από περαιτέρω ανθρωπογενή καταστροφή της φύσης και ξεκάθαρες απαντήσεις από κάθε αποδέκτη του παρόντος.

Παρακαλούμε για την άμεση πρωτοκόλληση του παρόντος και της αποσταλείσας Απόφασης-Αιτήματος και την αποστολή του σε εμάς.

Στο κείμενό μας μέσα από υπερδεσμούς σας δίνουμε τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στα αναφερόμενα έγγραφα και πληροφορίες και βεβαίως όλοι εμείς είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία κλπ.

Σημείωση: εκκρεμούν οι υπογραφές των κάτωθι φορέων, που επειδή ακόμη δεν έχουμε λάβει την επίσημη εκ  μέρους της συνυπογραφή δεν περιλαμβάνονται στο παρόν:

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ,ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ Μουσείου Χαλκίδας, ΤΟΠ. Τμήμ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΥΒ. ΣΠΟΥΔΩΝ, ΚΟΜΝΗΝΟΙ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ και συλλόγου ΚΩΝ/ΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ. Μετά την συνυπογραφή επισήμως και εκ μέρους τους θα σας ενημερώσουμε και θα τους συμπεριλάβουμε στην αποστελλόμενη Απόφαση-Αίτημα
Για επικοινωνία ηλεκτρονική τα κάτωθι email:

eteria.perivallontos@yahoo.com
info@eoschalkidas.gr
syllogos.nimboriou@gmai.com
sppenk@googlemail.com
και Ταχυδρομική Διεύθυνση:
ΕΟΣ Χαλκίδας
Αγγ. Γοβιού 22
341 00 Χαλκίδα

Ευχόμενοι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα για όλη την Εύβοια και την Σκύρο!

Με εκτίμηση,

Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης, ΕΟΣ Χαλκίδας, Εξωραϊστικός Σύλλογος Νημποριού και ΣΠΠΕΝΚ


Δημήτρης Δ. Σουφλέρης (Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης),
Αναστάσιος Μπαλτάς (ΕΟΣ Χαλκίδας)
Γιάννης Καπρής (Εξωραϊστικός Σύλλογος Νημποριού)
Χρυσούλα Μπερέτη (ΣΠΠΕΝΚ)

Ημερομηνία δημοσίευσης

30-04-2021