Μήνυμα συμπαράστασης από το Δίκτυο Οικολογικων Οργανώσεων Αιγαίου

Αγαπητοί συμπάσχοντες,


Σας στέλνω την τελευταία στιγμή ένα μήνυμα συμπαράστασης, καθώς λόγοι προσωπικοί δεν μου επιτρέπουν να είμαι παρών όπως επιθυμούσα.

Για λογαριασμό λοιπόν όλων ημών στο Αιγαίο που νιώθουμε με έντονα συναισθήματα και τη μέγιστη δυνατή συναντίληψη τον πόνο σας, θέλω να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μας. Κάποιοι από σας θα θυμάστε ίσως, αυτό που είχα τονίσει τις δύο φορές που συμμετείχα, ως εκπρόσωπος του Δικτύου Αιγαίου στο παρελθόν σε ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Κάρυστο, πως δεν υπάρχει καμία οικολογική, κοινωνική ή οικονομική νομιμοποίηση για το έγκλημα που διαπράττεται στη φύση, το τοπίο, τις κοινωνικές μας σχέσεις αλλά και την πολύπαθη οικονομία μας. Όπως έχουμε μετά από τόσα χρόνια έρευνας τόσων διαφορετικών επιστημόνων τεκμηριώσει, όλα αυτά γίνονται στο όνομα ισχυρισμών που έχουν όλοι διαψευστεί,  με μόνους ωφελούμενους την αιολική βιομηχανία, τη βιομηχανία συνοδών έργων και δικτύων και τους εκ του ασφαλούς "επενδυτές".
Δεν χρειάζεται να  περιλάβω εδώ όλα όσα έχουμε κατά καιρούς γράψει σε πολλά αξιόλογα κείμενα όπως η πανελλαδική διακύρηξη κατά των ΒΑΠΕ ή τα πιο πρόσφατα διαβήματα που κάναμε στις διαδοχικές διευθύνσεις των υπουργείων, όπου αλλάζουν τα πρόσωπα άλλά όχι οι πολιτικές.  Τα γραπτά είναι εκεί και περιμένουν να διαβαστούν από όσους έχουν ακόμη αμφιβολίες.

Δεν αρμόζει για κανένα λόγο να θυσιαστεί η φυσική ταυτότητα κάθε τόπου μαζί  με τη διαχρονική πολιτισμική και ιστορική του εξέλιξη από φαραωνικές εκσκαφές και στρατιές από πανομοιότυπες τερατωδών διαστάσεων μηχανές. Πολλώ μάλλον όταν οι προβαλλόμενοι λόγοι είναι ψευδείς προφάσεις.

Η συναισθηματική μου φόρτιση με ωθεί να κλείσω με μερικούς στίχους του ποδαριού:

Όχη λένε το βουνό....
Μα κάθετες λευκές γραμμές,  στις καμπύλες του τοπίου ασελγούν.
Το κομματιάζουν και η ματιά, που να βρεί παρηγοριά;
Βουητό, περιστροφή...προκαλούν αποστροφή,
Κι άλλο τόσο η διαγραφή, στου ορίζοντα την άπλα τη στρωτή,
Μάλιστα πιο εμφατικά, στου Αιγαίου τη γαλάζια γειτονιά...
Ότι πλάσμα ζει εκει πρέπει να ξενιτευτεί..,
και μαζί του να  χαθεί η γαλήνη κι η αρμονία
Όχι λέει το βουνό...Όχι!... κλαίει το βουνό...

Κι αν είμαι κακός ποιητής συμπαθάτε με, μα τούτοι είναι οι κακοποιητές...
Πλήρης ενσυναίσθησης, εύχομαι να πετύχετε τη μέγιστη συστράτευση στον τόσο σημαντικό αγώνα σας.
για το Δίκτυο Αιγαίου,

Αλέξανδρος Μαβής