Διαβούλευση για Αιολ. Σταθμό στους Στουπαίους

Παρακαλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν σχόλια στη διαβούλευση για νέο αιολικό σταθμό κοντά στους Στουπαίους και το Παραδείσι. 
 
Παρακάτω διαβάστε οδηγίες πώς θα μπείτε στην πλατφόρμα της διαβούλευσης. 
Η διαβουλευση λήγει στις 1/7/2024.
 
Για τον ΣΠΠΕΝΚ
Θανάσης Μπινιάρης
 

Γενική Κινητοποίηση - Τετάρτη 15.5.2024

Image

Ο Δήμος Καρύστου και οι φορείς της Καρύστου καλούν όλους τους κατοίκους σε γενική κινητοποίηση την Τετάρτη 15/5/2024, ημέρα που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του ανεμολογικού ιστού στο Λυκόρεμα.
 
 

Κινητοποίηση Παρασκευή 19-4 κατά ανεμολογικού ιστού

Image

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Καρύστου σε κινητοποίηση την Παρασκευή 19-4-2024 ώρα  7:00 π.μ στον δρόμο της Σφυριδούπολης (Λυκόρεμα) κατά της εγκατάστασης ανεμολογικού ιστού που θα οδηγήσει σε δεύτερη φάση στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Λυκόρεμα- Λειβαδάκι. 

Την ίδια μέρα κρίνονται από το δικαστήριο τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Δήμος Καρύστου. 


 

Το ΔΣ του ΣΠΠΕΝΚ

Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις

Με την πρόσφατη απόφαση 159-165/2024 το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές Συλλόγων και Δήμων της Εύβοιας για την ακύρωση των ανεμογεννητριών (α/γ) της εταιρείας Ελλάκτωρ στην Κεντρική Εύβοια (51 α.γ) και τα Στύρα - Νημποριό (32 α.γ). Είναι δεύτερη φορά που το ΣτΕ δεν δικαιώνει τους κατοίκους της Εύβοιας που προσπαθούν με δικαστικά μέσα να προστατεύσουν το περιβάλλον και τις ζωές τους από την υπερσυγκέντρωση α/γ στα βουνά και τώρα κοντά στους οικισμούς. Πρόσφατα το ΣτΕ απέρριψε επίσης την προσφυγή κατοίκου στις Πετριές που του έχουν εγκαταστησει α/γ στα 330μ. από το σπίτι του.

Update on the latest developments

With the recent decision 159-165/2024, the Council of State rejected the appeals of the Associations and Municipalities of Evia for the cancellation of the wind turbines of the Ellactor company in Central Evia (51 wind turbines) and Styra - Niborio (32 wind turbines). It is the second time that the Council of State does not justify the residents of Evia who are trying to protect the environment and their lives by legal means from the over-concentration of wind turbine in the mountains and now near the settlements.

Διαμαρτυρία Μελισσοκομικού - Αγροτοκτηνοτροφικού

Διαμαρτυρία οργανώνουν ο Μελισσοκομικός και Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Καρύστου την Πέμπτη 1.2.2024 στις 11:30 π.μ  στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Καρύστου.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΛΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Ενημέρωση από τον Σύλλογο Δηλήσου για την εκδίκαση της προσφυγής τους κατά των α/γ στα Στύρα.

Καλησπέρα σας αγαπημένα μας μέλη,

Την Τετάρτη 8-11-2023, στο Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ) για την Αίτηση Ακυρώσεως της Άδειας Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υ.ΠΕ.Ν., των 5 Αιολικών Σταθμών στην περιοχή μας, με 32 βιομηχανικές ανεμογεννήτριες και 51 α/γ σε πρόσθετους Αιολικούς Σταθμούς στη Δίρφη κά στην Κεντρική Εύβοια, ο σύλλογός μας παρίστατο

Ενημέρωση: εξελίξεις στα αιολικά

1. Οι γνωμοδοτήσεις των περισσότερων υπηρεσιών για τους 7 αιολικούς σταθμούς της DMX είναι θετικές με εξαίρεση το Περιφερειακό Συμβούλιο Στ. Ελλάδας και τον ΟΦΥ.ΠΕ.ΚΑ που γνωμοδοτούν  αρνητικά. Επίσης Το ΓΕΕΘΑ  ζητά την κατάργηση 1 α/γ στο Λιαπούρθι, 3 α/γ στον Πλάτανο και 4 α/γ στα Δίστρατα. Η  Περιφερειακή Δ/νση Χωροταξίας της Π.Ε Ευβοίας δήλωσε αδυναμία γνωμοδότησης και αναφέρει τις αρνητικές επιπτώσεις και την αντίθεσή της με τη συσσώρευση ανεμογεννητριών στη Νότια Εύβοια.