ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Image

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΑΣ "
 

Κάρυστος 1/2/24
 

Σήμερα, Πέμπτη 1/2/24, πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση μελισσοκόμων, αγροτών και κτηνοτρόφων από την ευρύτερη περιοχή της Καρύστου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρύστου " Δημήτρης Ρήγας " και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Νότιας Καρυστίας, ενώνοντας παράλληλα τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Εγκαταλελειμμένος οικισμός Γαλάνα

Εγκαταλελειμμένος οικισμός Γαλάνα

Η Γαλάνα ή Γκαλάνα είναι ένας εγκαταλελειμμένος οικισμός στην Καρυστία μεταξύ των οικισμών Χανίων και Παραδεισίου. Βρίσκεται τοποθετημένος στο ύψωμα της νοτιοανατολικής πλευράς μιας μικρής αμφιθεατρικής κοιλάδας. (Συντεταγμένες: 38.086207, 24.369787) 
 

Συνοπτικός απολογισμός δράσεων επιτροπής φορέων & πολιτών περιοχής Καρύστου

Κυριακή 12 Φλεβάρη: Λαϊκή συγκέντρωση - συζήτηση στο Γιοκάλειο Ίδρυμα Καρύστου, με τη συμμετοχή του δήμου Καρύστου, της περιφέρειας Στερεάς, δεκάδων φορέων και εκατοντάδων πολιτών, έκδοση ψηφίσματος, συλλογή υπογραφών

Δευτέρα 13 Φλεβάρη: Παρουσίαση θέσεων συντονιστικής σε συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου σε Ορχομενό!

Δευτέρα 13 Φλεβάρη: Ενημέρωση φορέων περιοχής Στύρων και συλλογή υπογραφών.

Μαρμάρι Ευβοίας - Όχι άλλα αιολικά πάρκα

Προτάσεις φορέων του δήμου Μαρμαρίου για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων Ομάδα δημοτικών συμβούλων του δήμου Μαρμαρίου, αποτελούμενη από τους: Ζαφείρη Αθαν., Ξυπόλιτου Ευδοξία, Μπαμπανιώτη Αντων., Τριανταφύλλη Ιωανν., Τσαλιαγκό Νικ. και οι φορείς και σύλλογοι Μαρμαρίου, Σύνδεσμος επιχειρήσεων τουρισμού Μαρμαρίου, Οινοποιητικοί Συνεταιρισμοί Καρύστου Μαρμαρίου, Σύλλογος Αλιέων "Αγ.

Ετικέτες

Κάμπος Καρύστου - παραλίες τής Νοτιας Καρυστίας πρός το Αιγαίο καί ήπιος φυσιολατρικός τουρισμός

Αγαπητοί συμπολίτες
Με αφορμή την σωστή καί ομόφωνα αποδεκτή  απόφαση του Δήμου Καρύστου για αξιοποίηση της δυτικής παραλίας Καρύστου θέλω να αναφέρω  ότι θα ήταν επίσης πρός το συμφέρον τού τόπου σε κάποιο  πρόγραμμα τού Δήμου να συμπεριληφθεί και η αξιοποίηση καί ανάδειξη τού πολύ σημαντικού υγροτόπου τού κάμπου Καρύστου σαν τουριστικός προορισμός με καθαρισμούς από σκουπίδια, απαγόρευση κάθε παράνομης απόθεσης στερεών αποβλήτων στην περιοχή του υγροτόπου, όπως και με την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων για τα είδη πού ζούν εκεί.

Μονοπάτια

Γενικά στοιχεία

Παλιά τα χωριά της Καρυστίας και του Καβοντόρου ειδικότερα επικοινωνούσαν με μονοπάτια που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν λιθόστρωτα (καλντερίμια). Τα περισσότερα καλντερίμια ανήκουν στην εποχή της Τουρκοκρατίας αλλά υπάρχουν και υπολείμματα αρχαίων οδών όπως μαρτυρεί η τοποθέτηση μεγάλων λίθων που βρίσκουμε σε ορισμένα τμήματα μονοπατιών π.χ στα ρωμαϊκά λατομεία μαρμάρου πάνω από τους Μύλους ή το Καστρί.