Εκτακτη συνάντηση ΔΣ - αποφάσεις

 

Παρόντες: Χ Μπερέτη, Θ. Μπινιάρης,  Γ. Τσολάκης, Σ. Γιαννοπούλου, Χ.Μήτρος,  Κ. Παντελής, Γ. Νόβα, Ν. Λαγώνικος

  1. Η προσφυγή μας κατά των Αιολικών Πάρκων της ΕΝΕL συζητείται στις 2/11/2016. Ο δικηγόρος κ. Κώστας Γιαννακόπουλος συνέταξε δύο πρόσθετους λόγους και αναλαμβάνει να τους υποστηρίξει. Αποφασίστηκε ο δικηγόρος της προσφυγής μας κ. Γιώργος Χριστοφορίδης να συμπαρασταθεί στο δικαστήριο με τον  κ. Κώστα Γιαννακόπουλο.
     
  2. Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στο Δασαρχείο Αλιβερίου και τη Δ/νση Δασών Ευβοίας σχετικά με τους δρόμους πρόσβασης των νέων αιολικών πάρκων. Θα υποστηρίξουμε ότι είναι απαράδεκτο κάθε εταιρεία να θέλει να διανοίξει δικούς της δρόμους και ότι απαιτείται μια συνολική μελέτη οδοποιίας με στόχο τη μείωση τους.
     
  3. Ο Σύλλογος συμμετέχει στην διασυλλογική κίνηση για το θέμα των πυρκαγιών. Οι πρόεδροι των Συλλόγων θα συγκεντρωθούν και θα αποφασίσουν από κοινού τα αιτήματα και τις προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Σύλλογός μας υποστηρίζει πρώτον την υπογειοποίηση των υπαρχόντων δικτύων που εξυπηρετούν αιολικά πάρκα και δεύτερον την εναντίωση σε κάθε νέο αιολικό πάρκο.
     
  4. Την Κυριακή 23/11/2016 μαζί με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο και τον Πολιτιστικό Πλατανιστού οργανώνουμε συλλογή καστάνων και φύτεμα νέων φυτών καστανιάς στον Καστανόλογγο της Οχης.