Δελτίο Τύπου - διημερίδα για τις υδατοκαλλιέργειες

Image

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα για τις υδατοκαλλιέργειες (ή ιχθυοκαλλιέργειες) στις 1 και 2 Μαρτίου 2024. Εχει συγκροτηθεί δίκτυο περιοχών που θίγονται από τη βιομηχανοποίηση της υδατοκαλλιέργειας. 
Στον Ευβοϊκό κινδυνεύουν να καταληφθούν 22.000 στρέμματα γι αυτή την δραστηριότητα με σοβαρες συνέπειες στο θάλασσιο περιβάλλον και όλες τις παράκτιες δραστηριότητες.

Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο στη Λάρισα

Image

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Καρύστου " Δημήτρης Ρήγας " έδωσε ενεργά το παρόν στο Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα την Κυριακή 3/2/24.
Το ΔΣ του Συλλόγου μας εκπροσωπήθηκε από τους Παναγιώτη Μάρκο και Γιώργο Παπαθεοδώρου καθώς και από την πρόεδρο του συλλόγου Αθανασίου Ευαγγελία, η οποία πραγματοποίησε ομιλία με θέμα :

Διημερίδα για τις ιχθυοκαλλιέργειες 1η και 2α Μαρτίου

Image

Την Παρασκευή 1/3 και το Σάββατο 2/3 θα γίνει μια επιστημονική διημερίδα για τις ιχθυοκαλλιέργειες και τις επιπτώσεις τους  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών. 

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΑΣ 2004"

Image

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκ μέρους του Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρύστου "Δημήτρης Ρήγας 2004", εκφράζουμε τα θερμά  μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των τριών αδικοχαμένων θυμάτων της πυρκαγιάς, που ξέσπασε στις 23/7/2023 στον Πλατανιστό.

Εκφράζουμε επίσης την έντονη διαμαρτυρία μας για την απουσία σχεδίου αντιπυρικής προστασίας και κυρίως πρόληψης, στον τόπο μας, που σε κάθε πυρκαγιά οδηγεί στα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα.

Υγρότοπος Καρύστου

Image

Δυτικά της πόλης της  Καρύστου βρίσκεται ένα σύμπλεγμα μικρών υγροτόπων που ορίζεται από δύο ρέματα με νερό όλο το χρόνο τον Καρκαλά και Ρηγια  και δύο τεχνητές λίμνες μεγάλης οικολογικής σημασίας που δημιουργήθηκαν από παλαιότερη απόληψη αργίλου στην περιοχή.

Ημερίδα για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Η θάλασσα του Ευβοϊκού, όπως και τα δάση, τα βουνά και όλη η χερσαία περιοχή του πανέμορφου νησιού μας, κινδυνεύει από μια νέα επιδρομή με σκοπό το κέρδος και με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο ήδη επιβαρυμένο θαλάσσιο περιβάλλον του Βόρειου και Νότιου Ευβοϊκού, στην υγεία, την διατροφή μας και στον τουρισμό: την θεσμοθέτηση βιομηχανικής ζώνης ιχθυοκαλλιέργειας. Για το θέμα αυτό όλη η κοινωνία της Εύβοιας έχει ελάχιστα ενημερωθεί.

Φορείς Κύμης-Αλιβερίου κατά των α/γ

1. Οι φορείς του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου αντιδρούν στην εγκατάταση νέων ανεμογεννητριών:    
https://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/327923/psifisma-enantia-stin-egkatastasi-neon-anemogennitrion-stin

2. Νέα επίθεση κατά του περιβάλλοντος διαφαίνεται στον ορίζοντα αυτή τη φορά στον Ευβοϊκό όπου χωροθετούνται 22.000 θαλάσσια στρέμματα με ιχθυοτροφεία. Ενημέρωση σύντομα οταν πληροφορηθούμε με περισσότερα στοιχεία.