Η Καρυστία ως Τουριστικό Προϊόν / Πρόσκληση / Τετάρτη 3 Απριλίου / Galaxy Hotel

Αγαπητοί φίλοι,

Οι υπογράφοντες επαγγελματίες στον χώρο του τουρισμού, προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, επαγγελματία, κάτοικο και επισκέπτη, σε συμπράξεις για την συνολική τουριστική αναβάθμιση της περιοχής μας.

Εν συντομία

Ένας τουριστικός προορισμός πρωτίστως χαρακτηρίζεται από την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του. Αυτή η κληρονομιά αποτελείται από το υλικό και άυλο περιβάλλον και είναι ακριβώς αυτό που καθιστά έναν τόπο ενδιαφέροντα προορισμό για τους επισκέπτες.

Το υλικό περιβάλλον, όσον αφορά την φύση, είναι τα βουνά μας, τα βράχια μας, οι παραλίες, τα δάση, οι κορυφογραμμές, τα τοπία στο σύνολό τους. Όσον αφορά τον πολιτισμό, το υλικό περιβάλλον είναι οι παραδοσιακές κατοικίες, τα ξωκλήσια, οι ελαιώνες, οι αμπελώνες και τα μποστάνια, τα κονάκια και οι στάνες, οι ξερολιθιές, τα μονοπάτια, οι βρύσες, οι στέρνες, οι πεζούλες. Μαζί και τα αγροτικά εργαλεία, οι αργαλειοί, τα μουσικά όργανα, τα καΐκια και οι βάρκες.

Το άυλο περιβάλλον αφορά τις γνώσεις, τις τεχνογνωσίες, τα παραμύθια, τα ήθη, τα έθιμα, αλλά και τις καθημερινές συμπεριφορές των ανθρώπων.

Το πρωταρχικό και βασικό θέλγητρο ενός τουριστικού προορισμού είναι η εικόνα του η οποία διαγράφεται από την φύση και την αρχιτεκτονική του.

Ο σαφής προσδιορισμός των στοιχείων που αποτελούν τα βασικά θέλγητρα της περιοχής μας, η καταγραφή, η προστασία και η ανάδειξή τους, αποτελεί την αφετηρία για την αναβάθμιση της Καρυστίας σε ανταγωνιστικό τουριστικό προορισμό.

Ακολουθούν οι δραστηριότητες που φέρνουν τον επισκέπτη κοντά σε αυτήν την αξιοθέατη φυσική και αρχιτεκτονική εικόνα. Για παράδειγμα, οδικές, ακτοπλοϊκές, ποδηλατικές, και πεζοπορικές προσβάσεις και περιηγήσεις.

Η ύπαρξη ανάλογων υπηρεσιών και ασφαλών αντίστοιχων διαδρομών αποτελεί κρίσιμο δείκτη για την τουριστική ανάπτυξη. Συγκοινωνίες, οδικό δίκτυο, greenways, χαρτογραφημένα πεζοπορικά μονοπάτια και ποδηλατικές διαδρομές, καταδυτικοί προορισμοί, προστατευόμενες ζώνες.

Τέλος, η συνολική ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, της φιλοξενίας, της εστίασης, των ξεναγήσεων, αποτελεί το σημαντικότερο τεκμήριο για την ποιότητα του πολιτισμού της περιοχής. Αυτή η ποιότητα αντικατοπτρίζει τον τρόπο ζωής, και τις παραδόσεις του τόπου, μέσα από τις οποίες θα κριθεί η ουσιαστική συσχέτιση ενός επισκέπτη με τον τόπο, όχι απλά ως ενός καταναλωτή τουριστικών αξιοθέατων, αλλά ως ενός κοινωνού και πρεσβευτή του τοπικού πολιτισμού και των αξιών του.

Πρόσκληση

Θέτοντας ως τίτλο Συνεργασία για την Ήπια Τουριστική Ανάπτυξη, την Αειφορία και την Κοινωνική Οικονομία σας προσκαλούμε στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας για να θέσουμε μαζί τις βάσεις, τους στόχους, και τα βήματα ένα προς ένα για μία τέτοια ανάπτυξη της Καρυστίας. Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2024, ώρα 20:00, στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας.

 

Με εκτίμηση,
Χρήστος Γουλέτας (Μελισσοκομία, Apitourism)
Κυριάκος Δικέλας (Dikelas Dive Center)
Gianfranco Ζαφείρης (Marmari Bay Hotel)
Κώστας Μπεβεράτος (EuKarystia ΚοινΣΕπ)
Κούλα Πετράκη (Galaxy Hotel)
Δημήτρης Σέρελης (Villas Lithos, Penelope, Myrtos)

 
https://web.facebook.com/groups/700415255638638/permalink/712294921117338/
 

https://eukarystia.blogspot.com/2024/03/blog-post_27.html

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Ημερομηνία δημοσίευσης

02-04-2024