13η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στην Κάρυστο

Image

Το 13ο Περιφερειακό Συμβούλιο έγινε στην πόλη της Καρύστου, Τρίτη 28 Ιουνίου.

Έγινε σε έναν Δήμο που μετράει πληγές και  μη αναστρέψιμες βλάβες από την συσσώρευση αιολικών σταθμών στις ισοπεδωμένες κορυφές της Οχης . 

Όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας ήταν μουδιασμένοι από την αρχή της συνεδρίασης, γιατί περίμεναν επίθεση από τους φορείς της Καρύστου λόγω της αδιαφορίας που έχουν δείξει μέχρι τώρα για τα προβλήματα  του Δήμου.

Όλοι οι φορείς που μίλησαν μέσω εκπροσώπων, τους έδειξαν τη δυσαρέσκεια τους για την αδράνεια της Περιφέρειας, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα της Νότιας Καρυστίας.

Ειδικά ο Μελισσοκομικός Σύλλογος, ο Αγροτοκτηνοτροφικός και ο ΣΠΠΕΝΚ, έθιξαν από διαφορετική οπτική γωνία ο καθένας, την καταστροφή που συντελείται στη βιοποικιλότητα τους όρους Όχη, με αποτέλεσμα την καταστροφή σπάνιων ειδών, μελισσοκομικων φυτών και περιορισμό των βοσκοτόπων για την ελεύθερη κτηνοτροφία.

Δείτε το σχετικό βίντεο - (στη 1 ώρα και 18 λεπτά μπορείτε να ακούσετε την ομιλία της Προέδρου του ΣΠΠΕΝΚ, Χρυσής Μπερετη και μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο της ομιλίας της σε αυτόν τον σύνδεσμο).

13ο περιφ. συμβούλιο στ. ελλάδας, ομιλία Χρυσή Μπερέτη

Ακολουθεί σύνδεσμος όπου θα βρείτε την τελευταία ενημερωμένη λίστα Αιολικών Σταθμών σε διάφορα αδειοδοτικά στάδια εντός του Δήμου Καρύστου.

Ημερομηνία δημοσίευσης

01-07-2022