Δημοτικό συμβούλιο της 10/4/2017 σε αναφορά με τους δασικούς χάρτες, το ιδιοκτησιακό και την εγκατάσταση αιολικών

Σχετικά με το Δημοτικό Συμβούλιο της 10/04/17 όπου περευρέθη και ο Υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων κος Μαυραγάνης, ως εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα φορέων και πολιτών Νότιας Καρυστίας έχουμε να δηλώσουμε ότι παρά τις προσπάθειες του κου Υφυπουργού να παρουσιάσει το θέμα των Δασικών χαρτών ως βελτιωμένο, τα προβλήματα σχετικά και με την χρήση γής καί με το ζήτημα του ιδιοκτησιακού παραμένουν ανεπίλυτα.


Όσον αφορά στην ερώτηση της προέδρου του Σ.Π.Π.Ε.Ν.Κ. Χ.Μπερέτη γιά το άν τα μισθώματα των συμβολαίων με τις εταιρίες των Αιολικών σταθμών θα είναι έγκυρα, απο τη στιγμή που οι ιδιοκτησίες θα κριθούν Δασικές, η απάντηση του υφυπουργού ήταν ότι τα μισθώματα δεν θα καταβάλλονται στους ιδιοκτήτες των οποίων οι εκτάσεις θα κριθούν Δημόσιες Δασικές.


Ο Δήμαρχος κος Ραβιόλος, παρά την ενημέρωση από τους εκπροσώπους των Συλλόγων Τουρισμού, Αγροτοκτηνοτρόφων, Εμπόρων, Προστασίας του Περιβάλλοντος και Μελισσοκόμων, γιά καθολική καταστροφή της περιοχής από την χωρίς κανένα περιορισμό και έλεγχο εγκατάσταση αιολικών σταθμών σε όλη την Νότια Καρυστία και κυρίως την ορεινή περιοχή της Όχης, δέν έδειξε να έχει πρόθεση να λάβει μέρος στην κινητοποίηση των πολιτών,την Κυριακή 23/04 στην πλατεία Καρύστου.

Τα υπερβολικά μεγέθη και οι μη αναστρέψιμες επιπτώσεις (κατολισθήσεις, εκατομμύρια κυβικά εκχερσωμένων πετρωμάτων,εκατοντάδες ανεμογεννήτριες ) δεν εντυπωσιάζουν ούτε τον ίδιο, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο με εξαίρεση τον κο Θανάση Ζαφείρη που ώς σύμβουλος εξέφρασε τις αντιρρήσεις του σχετικά με το φαινόμενο εγκατάστασης στην Όχη Βιομηχανικών ΑΠΕ, που ματαιώνουν την τουριστική εξέλιξη της περιοχής.

Επίσης η κα Κούλα Βρανά με εξαιρετικά επιχειρήματα έδωσε το νόημα που έχει πραγματικά η εισβολή πολυεθνικών εταιριών στην περιοχή μας και προέτρεψε τον Δήμο να λάβει μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φορέων και των πολιτών της Ν.Καρυστίας. Η μή συμμετοχή του Δήμου στην κινητοποίηση των πολιτών, έναντι της πολύ σοβαρής κατάστασης της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης της γής και της καταστροφής όλων των παραδοσιακών οικονομικών δραστηριοτήτων, σημαίνει ότι εμείς οι πολίτες αναλαμβάνουμε να διαχειριστούμε αυτή την πολύ επικίνδυνη γιά το μέλλον μας κατάσταση.

 

Από τον Σ.Π.ΠΕ.Ν.Κ.