ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ

Image

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε, κατόπιν καλέσματος του Κοινοτικού Νέων Στύρων συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία των Στύρων, έναντι της άναρχης επέλασης τεράστιων πλέον ανεμογεννητριών κοντά σε σπίτια,  αρχαιολογικούς χώρους και οικισμούς, στη δημιουργία υποσταθμού κοντά σε χωριά της κοινότητας, στη τοποθέτηση πλωτών φωτοβολταϊκών (χωρίς περιβαλλοντολογικούς περιορισμούς ) κοντά στις παραλίες μας.

Τα παραπάνω είναι αυτονόητο ότι καταστρέφουν την περιοχή με τις αντίστοιχες περιβαλλοντολογικές και οικονομικές επιπτώσεις.

 Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες η συγκέντρωση ήταν επιτυχής και μαχητική, με συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου.

Παρίστατο πλην των κατοίκων, μέλη συλλόγων των πληττόμενων άμεσα περιοχών.

Την διαμαρτυρία στήριξαν ο Δήμαρχος Καρύστου κος Ραβιόλος Ελεθέριος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Στυρέων κος Τζώρτζης Θεόδωρος, η Περιφεριακή σύμβουλος κα Καρύκα Άννα, ο Δημοτικός σύμβουλος κος Παρασκευάς Δημήτριος ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Στύρων κος Τζώρτζης Δημήτριος, ο  κος Μανώλης Ιωάννης και ο ΣΠΠΕΝΚ.

Η συγκέντρωση αυτή αποτελεί τμήμα μια σειράς δράσεων και κινητοποιήσεων, συμπληρωματικά με δικαστικές προσφυγές, με στόχο την αποτροπή των εγκαταστάσεων που υπονομεύουν το μέλλον του τόπου.

 

 

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Ημερομηνία δημοσίευσης

20-10-2022